retrokajak.blog.hu

magyar retro kajak

magyar retro kajak

Bácskai göngyölt kel x

A világ legjobb ételei

2020. március 06. - Házi praktikák

80 dkg kelkáposzta, 60 dkg darált hús, 7 dkg rizs, 1 db tojás, olaj, 2 fej vöröshagyma, pirospaprika, 2 db paradicsom, 2 db zöldpap­rika, 2 dl tejföl, liszt, só, törött bors.    Olajban, fedő alatt, megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, meghintjük a pirospaprikával, belerakjuk a fölszeletelt…

Tovább

Bajor rántott hús x

Ételkülönlegességek

               8 szelet rövidkaraj (kicsontozva), 20 dkg főző- vagy füstölt kolbász, só; liszt, tojás, zsemlemorzsa; zsír. A hússzeleteket alaposan kiverjük, mindegyikre egy-egy darabka kolbászt fektetünk, és a hússal körbe rakjuk, fogpiszkálóval megtűzzük. A húsgöngyölegeket kívülről enyhén…

Tovább

Bakonyi töltött pulykamell x

Ételkülönlegességek

1,2 kg kicsontozott pulykamell, 40 dkg darált sertéshús, 20 dkg húsos füstölt szalonna, 2 dl étolaj,  só, őrölt bors,  pirospaprika, 1 fej vöröshagyma, 40 dkg gomba, 0,5 I tejföl, 2 dl tejszín, liszt, 1 db zöldpaprika, 1 db paradicsom, salátalevél. A pulykamellet késsel felszúrjuk. A darált…

Tovább

Bakonyi betyárleves x

Ételkülönlegességek

         50 dkg borjúcomb vagy -lapocka, 15 dkg füstölt szalonna, 20 dkg gomba, 30 dkg vegyes zöldség, 1 fej vöröshagyma, 2 dl tejföl, 2 dl tejszín, liszt, kapor, 2 db zöldpaprika, 1 db  paradicsom, pirospaprika, só, bors. Az apróra vágott füstölt szalonnát megpirítjuk. Hozzátesszük a felszeletelt…

Tovább

Bácskai rizses kacsa

Tgy recept

 3 kg pecsenye kacsa, 2 fej vöröshagyma, 3 db zöldpaprika, 2 db paradicsom, 10 dkg fűszerpaprika, 30 dkg rizs, petrezselyem zöldje,  3 gerezd fokhagyma, só, bors, majoránna, hegyes erős paprika. A megtisztított kacsát kívül-belül jól besózzuk, a bel­sejébe kevés majoránnát és őrölt borsot hintünk,…

Tovább

Badacsonyi libasült x

A világ legjobb ételei/retró

2 libacomb, 1 libamell, 1 kg szőlő, 5 dkg zsír,  2 db zsemle, 2 dl tej, I fej vöröshagyma, 1 cukkini, 3 szelet bacon, 5 dkg vaj, só, bors, őrölt kömény, majoránna, petrezselyem zöldje. A libahúst jól megmossuk, a bőrös rész kivéte­lével sózzuk, kevés köménnyel és ma­joránnával meghintjük. A…

Tovább

Burgundi rostélyos

Tgy recept

5 dl 20 dkg-s hátszínszelet, 20 dkg sárgarépa, 20 dkg gomba,  petrezselyemzöld, 1 fej vöröshagyma, 3 dl Burgundi vörösbor, 5 dkg vaj, 10 dkg paradicsompüré, 2 evőkanál liszt, só, bors, babérlevél. A hátszínszeleteket sózzuk, borsozzuk, lisztbe márt­juk, majd mindkét oldalát forró olajban pirosra…

Tovább

Borjújava Dubarry módra (226)

Ételkülönlegességek

5 db 140 g-s borjúszelet, 80 dkg kelvirág, 10 dkg liszt, 15 dkg vaj, 2,5 dl tej, 15 dkg reszelt trappista sajt,  2 db tojás, só, zsemlemorzsa, szerecsendió, zsír.  A kelvirágot rózsáira szedjük és bő, forrásban levő sós vízben puhára főzzük. A vízből kivéve szűrőbe tesszük, hogy jól…

Tovább

Borjúszelet cordon bleu (228)

         5 db 160 g-s borjúszelet, 15 dkg sonka, 15 dkg óvári sajt, 2 db tojás, liszt, morzsa, só, zsír.  A hússzeleteket óvatosan kettévágjuk majdnem teljesen, széthajtjuk őket, majd vékonyra kiveregetjük, megsózzuk, borssal megszórjuk.  Mindegyik húsra ráterítjük a sajtot, a sonkát és az egészet…

Tovább
süti beállítások módosítása