retrokajak.blog.hu

magyar retro kajak

magyar retro kajak

Angol sörös pecsenye x

A világ legjobb ételei

2021. augusztus 11. - Házi praktikák

       8 szelet marhafelsál, 2 dl sör, 1 db sárgarépa, 1 db petrezselyemgyökér, 1 fej vöröshagyma, 2 evőkanál olaj, 1 gerezd fokhagyma, só, bors.

Az olajban üvegesre pároljuk az apró hagymát, hozzáad­juk a fokhagymagerezdet, a megtisztított, karikára vágott zöldsé­get, és rátesszük a kivert, megsózott, fűszerezett hússzeleteket. Az egészet egy kissé megpirítjuk, majd fölenged­jük a sörrel.  Kis lángon puhára pároljuk.Amikor egészen megpuhult, fedő nélkül hagyjuk lesülni, megforgatva pirosra sütjük.Tálaláskor a húst kivesszük, a mártást tésztaszűrőn átnyomjuk, és a pecsenyére öntjük.Köretkként friss salátát adunk mellé. A hús íze jobb lesz, ha sütés előtt egy-két órát sörben áztatjuk.

angol_soros_pecsenye101.jpg

 

Amerikai csípős karaj x

A világ legjobb ételei

      3 fej vöröshagyma, fűszerpaprika, római kömény, 60 dkg sertéskaraj, só, bors, 1 dl paradicsomszósz, csípős paprikakrém.

A zsíron puhára pároljuk az aprított hagymát. Megszórjuk csípős fűszerpaprikával és a római köménnyel. Jól megkeverjük, majd néhány másodpercig  tovább pároljuk.

Hozzáadjuk a sózott, fűszerezett hússzeleteket, egyenletesen befedjük a fűszeres hagymával. Ráöntjük a paradicsomszószt és hozzátesszük a csípős paprikakrémet.

Lefedve addig főzzük, amíg a hús teljesen omlósra puhul, a végén fedő nélkül, erős lángon lefőzzük róla a folyadékot, hogy sűrű, pörkölt szaftot kapjunk. A tálalás előtt a hússzeleteket  a szószba helyezzük.

amerikai_csioos_karaj.jpg

 

süti beállítások módosítása