retrokajak.blog.hu

magyar retro kajak

magyar retro kajak

Magyaros rakott krumpli

Tgy recept

2019. december 21. - Házi praktikák

1 kg krumpli, 3 db tojás, 20 dkg sonka, 20 dkg sajt, 2 dl tejfel, só, 15 dkg húsos szalonna, 1 gerezd fokhagyma. Alig tér el a más országok megszokott ételeitől.

A Főtt krumplit megtisztítjuk, karikára vágjuk. A főtt tojásokat is megtisztítjuk és felkerikázzuk. Kizsírozzunk egy tepsit, és harmad részét megrakjuk krumplival, tojással. Megszórjuk a laskára vágott sonkával, ráreszelünk egy kevés sajtot, meglocsóljuk tejfellel, sózzuk,  majd újból krumplit teszünk rá, és így tovább. A tetejére mindig krumpli kerül, leöntjük még sózott tejjel is, majd betoljuk az előmelegített sütőbe. Ha a krumpli már majdnem kész, szalonnaszeleteket teszünk rá, és pirosra pirítjuk. Tálaláskor még fokhagymával is ízesíthetjük.

belga_rakottkrumpli_2.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://retrokajak.blog.hu/api/trackback/id/tr2215361148

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása