25 dkg ikra, 1 fej vöröshagyma, 2 db paradicsom, 1 db zöldpaprika, 2 evőkanál olaj, 2 dl tejföl, liszt, só, bors, babérlevél, kakukkfű, citromlé, pirított zsemlekocka, vegyes leveszöldség.
Olajban, fedő alatt, puhára pároljuk a felszeletelt hagymát, hozzáadjuk a megtisztított, karikákra vágott zöldséget (vegyes leveszöldség), a paradicsomot, a zöldpaprikát, és egy-két percig pirítjuk.
Fölengedjük vízzel (1,5 liter), fűszerekkel (bors, babérlevél, kakukkfű, só) ízesítjük.
Puhára főzzük a zöldséget, és az egészet áttörjük, és ismét felforraljuk, majd belerakjuk az ikrát, és kis lángon 10 percig főzzük.
A végén liszttel (egy evőkanál) elkevert tejföllel besűrítjük, citromlével egy kissé megsavanyítjuk.
Pirított zsemlekockával tálaljuk.