retrokajak.blog.hu

magyar retro kajak

magyar retro kajak

Bakonyi töltött pulykamell x

Ételkülönlegességek

2020. március 06. - Házi praktikák

1,2 kg kicsontozott pulykamell, 40 dkg darált sertéshús, 20 dkg húsos füstölt szalonna, 2 dl étolaj,  só, őrölt bors,  pirospaprika, 1 fej vöröshagyma, 40 dkg gomba, 0,5 I tejföl, 2 dl tejszín, liszt, 1 db zöldpaprika, 1 db paradicsom, salátalevél.

A pulykamellet késsel felszúrjuk. A darált sertéshúshoz pirospaprikát, sót, borsot,  kockára vágott húsos szalonnát keverünk, ezzel a töltelékkel megtöltjük a felszúrt melleket.

A maradék szalonnát finomra vágott hagymával megpirítjuk, és hozzáadjuk a pirospaprikát, kevés vízzel felengedjük, sózzuk, majd belehelyezzük a töltött pulykamelleket. Fedő alatt puhára pároljuk.

Amikor kész, kockára vágott gombát adunk hozzá. Tejfölből liszttel habarást készítünk, hozzáadjuk a tejszínt, ezzel sűrítjük.

bakonyi_toltott_pulyka2.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://retrokajak.blog.hu/api/trackback/id/tr7315507328

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása