1,2 kg kicsontozott pulykamell, 40 dkg darált sertéshús, 20 dkg húsos füstölt szalonna, 2 dl étolaj, só, őrölt bors, pirospaprika, 1 fej vöröshagyma, 40 dkg gomba, 0,5 I tejföl, 2 dl tejszín, liszt, 1 db zöldpaprika, 1 db paradicsom, salátalevél.
A pulykamellet késsel felszúrjuk. A darált sertéshúshoz pirospaprikát, sót, borsot, kockára vágott húsos szalonnát keverünk, ezzel a töltelékkel megtöltjük a felszúrt melleket.
A maradék szalonnát finomra vágott hagymával megpirítjuk, és hozzáadjuk a pirospaprikát, kevés vízzel felengedjük, sózzuk, majd belehelyezzük a töltött pulykamelleket. Fedő alatt puhára pároljuk.
Amikor kész, kockára vágott gombát adunk hozzá. Tejfölből liszttel habarást készítünk, hozzáadjuk a tejszínt, ezzel sűrítjük.