retrokajak.blog.hu

magyar retro kajak

magyar retro kajak

Marhahúsleves

Tgy recept

2023. április 27. - Házi praktikák

70 dkg lábszár,  50 dkg csonthús, 30 dkg vegyes zöldség (zeller, sárgarépa, fehérrépa, karalábé, petrezselyem), 1 fej vöröshagyma,  2 gerezd fokhagyma, 1 db zöldpaprika,  1 db paradicsom, 2 dl vörös bor, babérlevél, só, bors, liszt, petrezselyemzöld, 2 db krumpli, zöldhagyma.

 A húst és a csontot megmossuk, fazékba tesszük, vizet öntünk rá, megsózzuk és feltesszük főni.  Ha felforrt, habját leszedjük, megszórjuk borssal és lazán lefedve lassan forraljuk. Egy  órai főzés után a megtisztított és egyenlő darabra vágott zöldségeket, valamint a hagymát, fokhagymát, paprikát és paradicsomot is beletesszük. Ha ismét felforrt takarékra állítjuk a tűzhelyt. Lefedjük és lassan addig főzzük, amíg a hús is megpuhul. Az elkészült levest legalább 10 percig pihentessük, így leülepszik, megtisztul. Azután a levest leszűrjük, feldaraboljuk a marhahúst és törtkrumplival tálaljuk.

 marhahus.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://retrokajak.blog.hu/api/trackback/id/tr9018110964

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása