retrokajak.blog.hu

magyar retro kajak

magyar retro kajak

Bácskai göngyölt kel x

A világ legjobb ételei

2020. március 06. - Házi praktikák

80 dkg kelkáposzta, 60 dkg darált hús, 7 dkg rizs, 1 db tojás, olaj, 2 fej vöröshagyma, pirospaprika, 2 db paradicsom, 2 db zöldpap­rika, 2 dl tejföl, liszt, só, törött bors.   

Olajban, fedő alatt, megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, meghintjük a pirospaprikával, belerakjuk a fölszeletelt paradicsomot és zöldpaprikát, sóval, törött borssal ízesítve, egy kevés vízzel fél óra hosszat pároljuk. Közben a húst összegyúrjuk a félig főtt rizzsel, a fél evőkanál olajban megpirított reszelt vöröshagy­mával, a tojással, sóval, törött borssal. A kelkáposztát leveleire bontjuk, sós vízzel leforrázzuk, és mindegyik levélbe (félig egymásra fektetve) belegöngyölünk egy húsgombócot. Mikor a mártás már egy fél órát forrt, belehelyezzük a kelgöngyölegeket. Ha a lé nem elég, egy kevés vizet öntünk hozzá, lefedjük és 30 percig pároljuk. A göngyölegeket forró tálra tesszük, levét a liszttel simára kevert tejföllel besűrítjük, és a húsra ráöntve tálaljuk  A 17 ezres receptgyűjteményből.

bacskai_gongyolt_kep_a.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://retrokajak.blog.hu/api/trackback/id/tr7815505006

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása