35 dkg csicseriborsó, 15 dkg fehér bab, 40 dkg paradicsom, 6 fej apró szemű hagyma, 6 gerezd fokhagyma, 4 evőkanál olívaolaj, 2 babérlevél, bors, 2 friss rozmaringág, só.
A csicseriborsót és a szárazbabot egy éjszakán át 2 liter hideg vízben áztatjuk. Másnap az áztatóvízben feltesszük főni, a keletkező habot leszedjük. 2 órán át főzzük, mielőtt teljesen megpuhulna, megsózzuk.
A megtisztított hagymát felnegyedeljük, a fokhagymát felszeleteljük. Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a hagymát és a fokhagymát. Hozzáadjuk a rozmaringágat és a babért. Beletesszük a felnegyedelt paradicsomot, sózzuk, borssal meghintjük és 2 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a bab-borsó keverékhez és fél óra alatt összefőzzük. A kész étel pörköltsűrűségű legyen.