retrokajak.blog.hu

magyar retro kajak

magyar retro kajak

Csicseritál x

Ételkülönlegességek

2020. március 21. - Házi praktikák

35 dkg csicseriborsó, 15 dkg fehér bab,  40 dkg paradicsom, 6 fej apró szemű hagyma, 6 gerezd fokhagyma, 4 evőkanál olívaolaj, 2 babérlevél, bors, 2 friss rozmaringág, só.

A csicseriborsót és a szárazbabot egy éjszakán át 2 liter hideg vízben áztatjuk. Másnap az áztatóvízben feltesszük főni, a keletkező habot leszedjük. 2 órán át főzzük, mielőtt teljesen megpuhulna, megsózzuk.

A megtisztított hagy­mát felnegyedeljük, a fokhagymát felszeleteljük. Megforrósított ola­jon üvegesre pároljuk a hagymát és a fokhagymát. Hozzáadjuk a rozmaringágat és a babért. Bele­tesszük a felnegyedelt paradicso­mot, sózzuk, borssal meghintjük és 2 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a bab-borsó keverék­hez és fél óra alatt összefőzzük. A kész étel pörköltsűrűségű­ legyen.

csicseriborsokep.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://retrokajak.blog.hu/api/trackback/id/tr7715540802

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása