80 dkg sertéscomb, 5 dkg vaj, 3 dl sör, 2 fej hagyma, kevés ecet, 8 db közepes burgonya, 2 db póréhagyma, 20 dkg füstölt sajt, 2 dl tejszín, 2 dl leves, szerecsendió, 15 dkg sajt.
A sertéscombot előre besózzuk, borsozzuk, és kevés zsíron hirtelen megsütjük mindkét oldalát.
Az apróra vágott hagymát langyos ecetbe tesszük, amikor kicsit megbarnult, hozzáadjuk a sört, felforraljuk, majd felöntjük a húslével, és a felére főzzük. Hozzáadunk egy kis vajat, fűszerezzük, és leszűrjük.
Közben a feldarabolt póréhagymát két percig pároljuk.
Lassú tűzön felforraljuk a sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezett tejszínt, majd belekeverjük a párolt póréhagymát. A kapott keveréket egyszemélyes tűzálló tálkákba tesszük, és beborítjuk a füstölt sajttal, ezután néhány percre betoljuk a sütőbe, hogy a sajt ráolvadjon.
A tálaláshoz a sertéshúst szeleteljük fel, és félkör alakban tegyük a tányérra, és rakjuk mellé a póréhagymát, a kockára vágott főtt burgonyát.