50 dkg marhahús, 20 dkg marhacsont, 2 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 3 db sárgarépa, 2 db fehérrépa, 2 szem krumpli, 30 dkg fehér káposzta, 3 db cékla, 1 fej vöröshagyma, 1 db citrom, 1 evőkanál paradicsompüré, 1 csokor petrezselyem zöld, 1,5 dl tejföl, 2 evőkanál ecetes torma, köménymag, borókabogyó, só, bors, pirospaprika, olaj.
A húst felkockázzuk, sós vízbe tesszük, felforraljuk. Hozzáadunk egy egész hagymát, a köményt, borókát, a babérlevelet és az őrölt borsot. Lassú, forralással puhára főzzük.
Közben a csíkokra vágott káposztát forró vízben megpuhítjuk. A hagymát négybe vágjuk és a sárgarépát pedig felkarikázzuk, a vajon pároljuk. A hámozott céklát apróra reszeljük, enyhén sós vízben pároljuk, majd leszűrjük, és a levét félre tesszük. Végül a citromlével meglocsoljuk a sárgarépa-hagyma keveréket.
Amikor a hús már megpuhult, tálra szedjük, a húslét és a céklalét pedig összeöntjük, a paradicsompürét, fokhagymát hozzáadjuk és összefőzzük. Ezután beletesszük a káposztát, a krumplit is. A zöldségeket leszűrjük, a hús mellé rendezzük, a tormát és a tejfölt külön tálkában tálaljuk a leveshez. A tejfölt külön adjuk hozzá.