retrokajak.blog.hu

magyar retro kajak

magyar retro kajak

Barackos gombóc xx

Ételkülönlegességek

2020. március 07. - Házi praktikák

1 kg burgonya, 20 dkg liszt, 1 db tojás,10 dkg zsír, 15 dkg zsemlemorzsa,  só, 25 dkg tisztított sárgabarack, 15 dkg porcukor,  őrölt fahéj.

A burgonyát feltesszük főzni héjában, majd meghámozzuk és még melegen áttörjük. Hagyjuk kihűlni, majd  a liszt és tojás hozzáadásával tésztát gyúrunk belőle.

Kisujjnyi vastagságúra nyújtjuk, majd 10 x 10 cm nagyságúra vágjuk. Minden kocka közepébe egy fél szem vagy egy egész kisebb szem barackot helyezünk mag nélkül. A barackok közepébe egy mokkáskanál fahéjjal ízesített porcukrot teszünk, széleit ráhajtva gombóccá formáljuk, enyhén sós, forrásban lévő vízben kifőzzük.

Egy serpenyőben zsíron megpirítjuk a zsemlemorzsát és a kifőtt lecsöpögtetett gombócokat megforgatjuk benne. Tálra helyezve porcukorral megszórva melegen tálaljuk.

barackos_gomboc.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://retrokajak.blog.hu/api/trackback/id/tr9015509030

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása