retrokajak.blog.hu

magyar retro kajak

magyar retro kajak

Colbert bélszín (203)

Ételkülönlegességek

2020. március 08. - Házi praktikák

        80 dkg vesepecsenye, 30 dkg gomba, 40 dkg kelkáposzta, 1 fej vöröshagyma, petrezselyemzöld, 1 db tojás, liszt, só, bors, mustár, olaj, sertésháló (az állat hashártyája).

A vesepecsenyét sóval, borssal és mustárral bedörzsöljük, majd kevés, forró olajon minden olda­lát megsütjük. A serpenyőből kivéve rácsra tesszük, hogy a leve lecsepegjen; így hagyjuk kihűlni.

A kelkáposztát leveleire szedjük, vastagabb erezetét levágjuk, majd a forrásban levő sós vízbe tesszük, hagy­juk ismét felforrni és utána szitán lecsepegtetjük.

A gombát, vöröshagymát és a petrezselyemzöldet  finomra vágjuk. Egy serpenyőben a vajon először a vöröshagymát pirítjuk meg, rátesszük a gom­bát, és addig pirítjuk, amíg a gomba leve elfő. Köz­ben meghintjük a finomra vágott petrezselyem zöldjé­vel, sózzuk, borsozzuk. Megszórjuk a liszttel és egy deci vízzel felengedjük. Állandó kevergetés közben addig hagyjuk pirulni, míg az edény falától elválik.

Ezután hozzáadjuk az egész tojást, gyorsan kevergetve ismét addig forraljuk, míg elválik az edény falától. Ekkor levesszük a tűzről, félretesszük és hagyjuk kihűlni. A hússzeleteket beborítjuk a gombapéppel, a te­tejére tesszük a forrázott kelkáposztaleveleket és az egészet jól megmosott sertéshálóba göngyöljük. A ser­tésháló tetejét kissé megsózzuk, majd forró sütő­ben, a hús vastagságától függően, 30 percig sütjük. Párolt zöldségekkel, szalmaburgonyával tálaljuk.

colbert_belszin_1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://retrokajak.blog.hu/api/trackback/id/tr8715510274

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása