80 dkg vesepecsenye, 30 dkg gomba, 40 dkg kelkáposzta, 1 fej vöröshagyma, petrezselyemzöld, 1 db tojás, liszt, só, bors, mustár, olaj, sertésháló (az állat hashártyája).
A vesepecsenyét sóval, borssal és mustárral bedörzsöljük, majd kevés, forró olajon minden oldalát megsütjük. A serpenyőből kivéve rácsra tesszük, hogy a leve lecsepegjen; így hagyjuk kihűlni.
A kelkáposztát leveleire szedjük, vastagabb erezetét levágjuk, majd a forrásban levő sós vízbe tesszük, hagyjuk ismét felforrni és utána szitán lecsepegtetjük.
A gombát, vöröshagymát és a petrezselyemzöldet finomra vágjuk. Egy serpenyőben a vajon először a vöröshagymát pirítjuk meg, rátesszük a gombát, és addig pirítjuk, amíg a gomba leve elfő. Közben meghintjük a finomra vágott petrezselyem zöldjével, sózzuk, borsozzuk. Megszórjuk a liszttel és egy deci vízzel felengedjük. Állandó kevergetés közben addig hagyjuk pirulni, míg az edény falától elválik.
Ezután hozzáadjuk az egész tojást, gyorsan kevergetve ismét addig forraljuk, míg elválik az edény falától. Ekkor levesszük a tűzről, félretesszük és hagyjuk kihűlni. A hússzeleteket beborítjuk a gombapéppel, a tetejére tesszük a forrázott kelkáposztaleveleket és az egészet jól megmosott sertéshálóba göngyöljük. A sertésháló tetejét kissé megsózzuk, majd forró sütőben, a hús vastagságától függően, 30 percig sütjük. Párolt zöldségekkel, szalmaburgonyával tálaljuk.