retrokajak.blog.hu

magyar retro kajak

magyar retro kajak

Betyár tarja

Retró kaja

2020. március 14. - Házi praktikák

          1,5 kg sertéstarja, 50 dkg lecsókolbász, pác, só, bors, zsír, 2 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, saláta, krumpli, 1 db paradicsom, 2 db zöldpaprika, 2 dl húslé.

A húst célszerű előzöleg pácolni (mustáral, fokhagymával, borssal, korianderrel, pirospaprikával). A pácolt  húst tegyük a hűzőszekrénybe néhány órára. Az így elkészített hús omlós, puha lesz. De csak az étel elkészítésekor sózzuk.

A felolvasztott zsírban megpároljuk a felaprított vöröshagymát és  a csíkokra vágott tarját. Hozzáadjuk a felszeletelt zöldpaprikát, a felkockázott paradicsomot, a zúzott fokhagymát. Az egészet addig keverjük, míg a hús kifehéredik. Felöntjük húslével,  és félpuhára pároljuk. Beleszeleteljük a bőr nélküli lecsókolbászt, sóval, borssal ízesítjük. Ezután a húst készre sütjük.

Sült krumplival vagy galuskával tálaljuk. Díszíthetjük zöld salátával is.

betyartarja.jpg

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://retrokajak.blog.hu/api/trackback/id/tr2015513424

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása