1,5 kg sertéstarja, 50 dkg lecsókolbász, pác, só, bors, zsír, 2 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, saláta, krumpli, 1 db paradicsom, 2 db zöldpaprika, 2 dl húslé.
A húst célszerű előzöleg pácolni (mustáral, fokhagymával, borssal, korianderrel, pirospaprikával). A pácolt húst tegyük a hűzőszekrénybe néhány órára. Az így elkészített hús omlós, puha lesz. De csak az étel elkészítésekor sózzuk.
A felolvasztott zsírban megpároljuk a felaprított vöröshagymát és a csíkokra vágott tarját. Hozzáadjuk a felszeletelt zöldpaprikát, a felkockázott paradicsomot, a zúzott fokhagymát. Az egészet addig keverjük, míg a hús kifehéredik. Felöntjük húslével, és félpuhára pároljuk. Beleszeleteljük a bőr nélküli lecsókolbászt, sóval, borssal ízesítjük. Ezután a húst készre sütjük.
Sült krumplival vagy galuskával tálaljuk. Díszíthetjük zöld salátával is.