retrokajak.blog.hu

magyar retro kajak

magyar retro kajak

Bakonyi betyárleves x

Ételkülönlegességek

2020. március 06. - Házi praktikák

         50 dkg borjúcomb vagy -lapocka, 15 dkg füstölt szalonna, 20 dkg gomba, 30 dkg vegyes zöldség, 1 fej vöröshagyma, 2 dl tejföl, 2 dl tejszín, liszt, kapor, 2 db zöldpaprika, 1 db  paradicsom, pirospaprika, só, bors.

Az apróra vágott füstölt szalonnát megpirítjuk. Hozzátesszük a felszeletelt vöröshagymát. Pár percig együtt pirítjuk, majd az előre apró kockákra vágott borjúhúst hozzáadjuk. Sóval, borssal ízesítjük, és addig pároljuk, míg félig meg nem fő.

Ekkor hozzátesszük a kockára vágott sárgarépát, fehérrépát és tovább pároljuk. Amikor megpuhult, beletesszük a felszeletelt gombát, pirospaprikával megszórjuk és tejfölös, tejszínes habarással behabarjuk. Miután a leves felforrt, hozzáadjuk az apróra vágott kaprot.

Nyáron  megtisztított, jól megmosott és  darabokra vágott zöldpaprikát és paradicsomot teszünk bele. Levesbetétnek apró galuskát szaggatunk.

bakonyi_betyarleves_kep.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://retrokajak.blog.hu/api/trackback/id/tr9315507152

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása