retrokajak.blog.hu

magyar retro kajak

magyar retro kajak

Bácskai rizses kacsa

Tgy recept

2020. március 06. - Házi praktikák

 3 kg pecsenye kacsa, 2 fej vöröshagyma, 3 db zöldpaprika, 2 db paradicsom, 10 dkg fűszerpaprika, 30 dkg rizs, petrezselyem zöldje,  3 gerezd fokhagyma, só, bors, majoránna, hegyes erős paprika.

A megtisztított kacsát kívül-belül jól besózzuk, a bel­sejébe kevés majoránnát és őrölt borsot hintünk, majd egy hagyma és egy gerezd fokhagymával, tep­sibe rakjuk, kevés vizet öntünk alá és sütőben 150 °C-n, gyakran locsolgatva ropogósra sütjük. Sütés után a zsírját leöntjük és ezzel a zsírral jól felforrósítjuk a megtisztított és jól megmosott rizst, közben a maradék hagymát és fokhagymát finomra vágjuk, a zöldpaprikát és paradicsom pedig kockára. Amikor a rizs már jó forró, először a hagymát, majd kevés pirítás után a zöldpaprikát, fok­hagymát, fűszerpaprikát adjuk hozzá. Felöntjük 4 deci forró vízzel, ekkor beletesszük a paradicsomot és a durvára vágott petrezselymet. Sózzuk, és ízlés szerint erős paprikát teszünk hozzá, majd lefedve lassú tűzön készre pároljuk. Tálaláskor a kacsát feldaraboljuk és a lecsós rizzsel körítjük. A 17 ezres receptgyűjteményből.

bacskai_kacsa.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://retrokajak.blog.hu/api/trackback/id/tr8815504928

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása