2 libacomb, 1 libamell, 1 kg szőlő, 5 dkg zsír, 2 db zsemle, 2 dl tej, I fej vöröshagyma, 1 cukkini, 3 szelet bacon, 5 dkg vaj, só, bors, őrölt kömény, majoránna, petrezselyem zöldje.
A libahúst jól megmossuk, a bőrös rész kivételével sózzuk, kevés köménnyel és majoránnával meghintjük. A cukkinit meghámozzuk, felszeleteljük, a tepsi aljára helyezzük, és befedjük szalonnacsíkokkal. Erre helyezzük a libacombot és a libamellet. Megsózzuk, és forró zsírral meglocsoljuk. Felforrósított sütőben, állandóan locsolgatva puhára sütjük. Az első félórában többször megforgatjuk, a sütés vége felé a bőrös részt hagyjuk felül, hogy jó ropogósra süljön. Amíg a liba sül, a zsemlét tejbe áztatjuk, jól kinyomkodjuk. A két felvert tojásból, a megtisztított, apró kockákra vágott hagymából, a felaprított petrezselyemből, a zsemléből só, bors, kömény hozzáadásával tölteléket készítünk. A masszából nyolc tégla alakot formálunk, serpenyőben felolvasztott vajban mindkét oldalát megsütjük, és tálalásig melegen tartjuk. A jól megmosott szőlőt leszemezzük. Amikor a liba már megsült és a tepsiből kivettük, a szőlőt öt percre jó meleg vízbe tesszük. A sült libacombot és a feldarabolt libamellet tálra tesszük, egyik oldalán a meleg szőlőszemekkel, a másikon a kisütött töltelékkel körítjük. A 17 ezres receptgyűjteményből.