retrokajak.blog.hu

magyar retro kajak

magyar retro kajak

Burgundi rostélyos

Tgy recept

2020. március 04. - Házi praktikák

5 dl 20 dkg-s hátszínszelet, 20 dkg sárgarépa, 20 dkg gomba,  petrezselyemzöld, 1 fej vöröshagyma, 3 dl Burgundi vörösbor, 5 dkg vaj, 10 dkg paradicsompüré, 2 evőkanál liszt, só, bors, babérlevél.

A hátszínszeleteket sózzuk, borsozzuk, lisztbe márt­juk, majd mindkét oldalát forró olajban pirosra süt­jük. A húst félretesszük, majd ebben az olajban megpirít­juk a paradicsompürét, a karikára vágott vöröshagy­mát, kevés liszttel megszórjuk, felöntjük a vörösbor­ral és ugyanannyi vízzel, majd visszatesszük a meg­sütött hússzeleteket és együtt pároljuk. Hozzáadjuk a megtisztított sárgarépákat egészben, és fűszerez­zük babérlevéllel. Amikor a hús megpuhult, kivesszük a répával együtt és a mártást egy szűrőn átszűr­jük. Vajon megpirítjuk a kockára vágott gombát, hozzáadjuk a főtt, felszeletelt sárgarépát, a finomra vágott petrezselyemzöldjét, ráöntjük az átszűrt már­tást, jól összeforraljuk, majd tálaláskor a hús tetejére öntjük. Köretként burgonyafánkot adhatunk hozzá.

burgundi_rostelyos_2.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://retrokajak.blog.hu/api/trackback/id/tr9015503244

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása