retrokajak.blog.hu

magyar retro kajak

magyar retro kajak

Eredeti orosz borscs x

Ételkülönlegességek

2020. március 15. - Házi praktikák

          50 dkg marhahús, 20 dkg marhacsont, 2 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 3 db sárgarépa, 2 db fehérrépa, 2 szem krumpli, 30 dkg fehér káposzta, 3 db cékla, 1 fej vöröshagyma, 1 db citrom, 1 evőkanál paradicsompüré, 1 csokor petrezselyem ­zöld, 1,5 dl tejföl, 2 evőkanál ecetes…

Tovább

Betyár tarja

Retró kaja

          1,5 kg sertéstarja, 50 dkg lecsókolbász, pác, só, bors, zsír, 2 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, saláta, krumpli, 1 db paradicsom, 2 db zöldpaprika, 2 dl húslé. A húst célszerű előzöleg pácolni (mustáral, fokhagymával, borssal, korianderrel, pirospaprikával). A pácolt  húst tegyük a…

Tovább

Colbert bélszín (203)

Ételkülönlegességek

        80 dkg vesepecsenye, 30 dkg gomba, 40 dkg kelkáposzta, 1 fej vöröshagyma, petrezselyemzöld, 1 db tojás, liszt, só, bors, mustár, olaj, sertésháló (az állat hashártyája). A vesepecsenyét sóval, borssal és mustárral bedörzsöljük, majd kevés, forró olajon minden olda­lát megsütjük. A…

Tovább

Sörben sült sertés

metró kaják

      80 dkg sertéscomb, 5 dkg vaj, 3 dl sör, 2 fej hagyma, kevés ecet, 8 db közepes burgonya, 2 db póréhagyma, 20 dkg füstölt sajt, 2 dl tejszín, 2 dl leves, szerecsendió, 15 dkg sajt.  A sertéscombot előre besóz­zuk, borsozzuk, és kevés zsíron hirtelen meg­sütjük mindkét oldalát.  Az ap­róra…

Tovább

Bárányborda vörösborban xx

Ételkülönlegességek

1 kg csontos bárányborda, 10 dkg füstölt sonka, 50 dkg koktél paradicsom, 1 fej hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 2 dl vörösbor, vaj, olaj, köménymag, pirospaprika, curry, rozmaring, babérlevél, só, bors.  A fokhagymát összezúzzuk, összekeverjük a durvára vágott köménnyel, borssal és sóval. A…

Tovább

Barackos gombóc xx

Ételkülönlegességek

1 kg burgonya, 20 dkg liszt, 1 db tojás,10 dkg zsír, 15 dkg zsemlemorzsa,  só, 25 dkg tisztított sárgabarack, 15 dkg porcukor,  őrölt fahéj. A burgonyát feltesszük főzni héjában, majd meghámozzuk és még melegen áttörjük. Hagyjuk kihűlni, majd  a liszt és tojás hozzáadásával tésztát gyúrunk…

Tovább

Banánsaláta x

1200 elfelejtett ételkülönlegesség

                                3 db banán, 1 db narancs, egy kevés narancslé, 0,5 dl narancslikőr, mentalevél. A meghámozott banánokat karikára vágjuk. A narancs héját lefejtjük, a belső, fehér részt eltávolítjuk. A gyümölcs húsát a hártyákból kiemeljük. A gyümölcsöt lapos tányéron elrendezzük.…

Tovább

Banánnal töltött csirkemell x

Ételkülönlegességek

4 db kicsontozott csirkemell, 3 db aszalt füge, 4 db banán, friss rozmaring, kevés sajt, olaj, 1 evőkanál méz, 3 db piros színű paprika, só, bors, zsemlemorzsa. A megtisztított, kicsontozott csirkemelleken legalább 5 cm széles hasítékot vágunk. Közben készítsük el a tölteléket banánból, fügéből,…

Tovább

Bolgár ikraleves (182)

Ételkülönlegességek

          25 dkg ikra, 1 fej vöröshagyma, 2 db paradicsom, 1 db zöldpaprika, 2 evőkanál olaj, 2 dl tejföl, liszt, só, bors, babérlevél, kakukkfű, citromlé, pirított zsemlekocka, vegyes leveszöldség. Olajban, fedő alatt, puhára pároljuk a felszeletelt hagymát, hozzáadjuk a megtisztított, karikákra…

Tovább

Bajor vese (219)

Ételkülönlegességek

 50 dkg sertésvese, 3 evőkanál liszt, 5 dkg vaj, 1 dl bor, 1 kiskanál paradicsompüré, só, őrölt bors, 1-1 csokor metélőhagyma,  petrezselyem. A veséket hosszában kettévágjuk, fehér részüket gondosan kiszedjük, majd vékony csíkokra aprítjuk, és a lisztben megforgatva, a vajon,  erős lángon…

Tovább
süti beállítások módosítása