5 db 140 g-s borjúszelet, 80 dkg kelvirág, 10 dkg liszt, 15 dkg vaj, 2,5 dl tej, 15 dkg reszelt trappista sajt, 2 db tojás, só, zsemlemorzsa, szerecsendió, zsír.
A kelvirágot rózsáira szedjük és bő, forrásban levő sós vízben puhára főzzük. A vízből kivéve szűrőbe tesszük, hogy jól lecsepegjen.
A húsokat kiveregetjük, sózzuk, mindkét oldalát lisztbe mártjuk, hirtelen, kevés olajon kisütjük, majd egy tepsibe tesszük, elosztjuk rajta a főtt kelvirágot és leöntjük a meleg mártással.
Végül a tetejére reszelt sajtot és egy nagyon kevés zsemlemorzsát szórunk. A megmaradt vajat a tetejére vagdossuk, majd forró sütőben a sajtot rápirítjuk. Sült burgonyával vagy rizibizivel tálaljuk.
Mártás: 10 dkg vajat felforrósítunk a liszttel, hozzáadjuk a forrásban levő tejet és állandó kevergetés közben jól felforraljuk. Ha sűrű, egy kevés tejjel hígítjuk, közben sózzuk és reszelt szerecsendióval fűszerezzük. Vegyük le a tűzről, és keverjük hozzá a tojások sárgáját.