1 kg sertéskaraj, 25 dkg sütni való kolbász, 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 db zöldpaprika, 1 db paradicsom, só, köménymag, kevés olaj.
A karajt egyben hagyjuk, majd hosszában egy vékony pengéjű késsel lyukat fúrunk, az így kapott résbe dugjuk bele a kolbászt. Minden oldalát bedörzsöljük sóval, borssal, pirospaprikával, és egy kevés köménymagot is ráhintünk. A húst beletesszük egy tepsibe, kevés zsírt és vizet öntünk alá. Mellé tesszük a vöröshagymát, a fokhagymát, a zöldpaprikát és a paradicsomot. Betoljuk a 200 fokra előmelegített sütőbe. Amíg sül, a saját zsírjával többször locsoljuk meg. Ha szép piros, ellenőrizzük, hogy mennyire puhult meg. Általában 1,5 óra sül át, és lesz puha. Sütés után szeleteljük fel, locsoljuk meg a saját szaftjával. Krumplival és párolt káposztával tálaljuk.