retrokajak.blog.hu

magyar retro kajak

magyar retro kajak

Kolbászos sertéskaraj

Tgy recept

2020. február 26. - Házi praktikák

     

1 kg sertéskaraj, 25 dkg sütni való kolbász, 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 db zöldpaprika, 1 db paradicsom, só, köménymag, kevés olaj.  

A karajt egyben hagyjuk, majd hosszában egy vékony pengéjű késsel lyukat fúrunk, az így kapott résbe dugjuk bele a kolbászt. Minden oldalát bedörzsöljük sóval, borssal, pirospaprikával, és egy kevés köményma­got is ráhintünk. A húst beletesszük egy tepsibe, kevés zsírt és vizet öntünk alá.  Mellé tesszük a vöröshagymát, a fokhagymát, a zöldpaprikát és a paradicsomot. Betoljuk a 200 fokra előmelegített sütőbe. Amíg sül, a saját zsírjával többször locsoljuk meg.  Ha szép piros, ellenőrizzük, hogy mennyire puhult meg. Általában 1,5 óra sül át, és lesz puha. Sütés után szeleteljük fel, locsoljuk meg a saját szaftjával. Krumplival és párolt ká­posztával tálaljuk. 

 

debreceni_serteskaraj.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://retrokajak.blog.hu/api/trackback/id/tr4915492882

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása