retrokajak.blog.hu

magyar retro kajak

magyar retro kajak

Wellingtoni bélszín

Ételkülönlegességek (1200 recept)

2019. szeptember 06. - Házi praktikák

Csak vastagabb bélszínt használjunk. A húst hengerszerűen dolgozzuk fel.

Egy nagy serpenyőben forrósítsuk meg az olajat. Dörzsöljük be sóval, fekete borssal a húst, majd minden oldalát pirítsuk meg, úgy, hogy szép kérget kapjon. Az oldalait kenjük be mustárral.

Egy fej vöröshagymát és 2 gerezd fokhagymát vékonyra szeleteljünk fel a gombával együtt.

A serpenyőben forrósítsuk meg a maradék szaftot, és tegyük bele a felaprított gombát, a felszeletelt hagymát és egy kevés zsiradékot. Ezután nagy lángon pirítsuk addig, amíg a gomba el nem főtte a levét, és pépszerű anyagot nem kapunk. Ha kész, tegyük ki egy tálba, és hagyjuk kihűlni.

Ezt követően csomagoljuk be a húst. Ehhez először a munkapadon a sonkaszeleteket kiterítjük úgy, hogy egymást fedjék, és a húsbál hosszabb és szélesebb legyen. A sonkára rákenjük a gombapépet olyan szélesen és hosszában, mint a hús. Közepére tegyük a húst, és az alatta lévő sütőpapírt óvatosan tekerjük fel. A sonkaszeletek a csomag tetején is fedjék egymást. Szorosan zárjuk le a sütőpapírt, és tegyük a hűtőbe legalább fél órára.

Miután a húst a hűtőből kivettük, csomagoljuk be a tésztába. Vásárolt vagy készített leveles tésztát használjunk. Kenjük meg a felvert tojással a szabadon maradt részeket. Ha kész, tekerjük fel. A széleit hajtsuk alá.

A csomagot tegyük tepsibe, toljuk a sütőbe és közepes lángon pirosra sütjük. Ízlés szerint borral is meglocsolhatjuk.

Barna mártással és fokhagymás krumplipürével tálaljuk.Kedvelt európai kaják c. könyvből, recept: Tausz

welligtoni_belszin_1.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://retrokajak.blog.hu/api/trackback/id/15045652

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása