retrokajak.blog.hu

magyar retro kajak

magyar retro kajak

Polip vörösborban xx

Tgy recept

2019. szeptember 05. - Házi praktikák

A polip legtöbbször tisztított állapotban vásárolható meg. A friss példányokat kerüljük, mert tisztításuk nem egyszerű. Elkészítéséhez először vágjuk le polip fejét a csápjai és a tasakja között. A tasak bőrét is húzzuk le, fordítsuk ki, a belsőségeket távolítsuk el. A  fogó csápjait nyissuk szét, a rágószerveit szedjük ki. Ez után a polipot mossuk le, egy kissé verjük ki, és szeleteljük fel. Tegyük serpenyőbe, és felforrósított olajon pirítjuk, hozzá adjuk az üvegesre párolt vöröshagymát, a  zúzott fokhagymát. Keverjük a poliphoz a paradicsom húsát, és a paradicsompürét, fűszerezzük, végül öntsük fel 4 dl vörösborral. Az egészet forraljuk fel, majd lassú tűzön főzzük addig, amíg a polip meg nem puhul, és a bőre nem kezd hámlani. Friss fehér kenyérrel, forrón kínáljuk. Tészta is kifőzhető melléje.Kedvelt európai kaják c. könyvből, recept: Tausz

polip_vorosborban_1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://retrokajak.blog.hu/api/trackback/id/tr3715041874

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása