retrokajak.blog.hu

magyar retro kajak

magyar retro kajak

Gazpacho leves (spanyol)

2019. augusztus 23. - Házi praktikák

A vöröshagymát apróra vágjuk, a paradicsomot meghámozzuk, az uborkát  felszeleteljük, a paprikát pedig kicsumázzuk, összeaprítjuk.

 A paradicsomlevet egy tálba öntjük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a sót, a citromlevet, egy kevéske cukrot és borsot. Ráöntjük az ecetes olajat, összekeverjük. Néhány órára hűtőbe tesszük.

Miután jól lehűlt, belekeverjük a aprított hagymát, paprikát és a hámozott uborkát. Ízét még fokhagymával is fokozhatjuk.

Hidegen tálaljuk, hozzáadhatunk még fokhagymás kenyérkockát is.Kedvelt európai kaják c. könyvből

gazpacho_leves.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://retrokajak.blog.hu/api/trackback/id/tr8715021430

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása