retrokajak.blog.hu

magyar retro kajak

magyar retro kajak

Hurka (sütése) x

2019. május 18. - Házi praktikák

A hurka egy ősi élelem. Sok ország étlapján megtalálható. Készítése azonban jelentősen eltér a miénktől. Nálunk több száz éves hagyománya van. Leginkább összetétele és készítési módja hungarikum.

 Recept (1910)

Ha a hurka vékony, sütés előtt mártsuk forró vízbe, majd lassan, fokozatosan melegítve süssük. A vastag hurkát viszont előbb kenjük be hideg zsírral, és úgy tegyük be a nem túlforró sütőbe. Ha már felmelegedett, nagyobb tűzön süssük tovább, közben saját zsírjával locsoljuk. Így nem repedezik meg.

Sütés közben szurkálni nem szabad, és csak óvatosan forgassuk, mert különben a bél könnyen elpattan, a töltelék szétfolyik. Forgatáshoz legjobb, ha falapátot használunk, és csak akkor forgassuk át, ha már szép pirosra sült.

A hurka csak forrón ízletes! Ennek megfelelően tálaljuk

A megmaradt sült hurkát csak rövid ideig tárolhatjuk, gyorsan romlik, hamar megsavanyodik, könnyen okozhat ételmérgezést. Lehetőleg annyit süssünk, amennyit mindjárt elfogyasztunk. Könyv: 06 20 410 19 70

hurka_kep.jpg

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://retrokajak.blog.hu/api/trackback/id/tr5514833452

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sveikukac 2019.12.04. 18:04:48

Majdnem mindennel egyetértek, látszik, hogy hozzáértő ember írta a cikket.
Egyedül azzal vitáznék, hogy a hurka kizárólag melegen jó. A maradék, másnap reggel, szobahőmérsékleten egy másik íz, másik élmény. Az rendben, hogy ennél tovább ne halogassuk az elfogyasztását.
süti beállítások módosítása