retrokajak.blog.hu

magyar retro kajak

magyar retro kajak

Daragaluska xx

Ételkülönlegességek

2019. április 11. - Házi praktikák

A levest változatosabbá és táplálóbbá tehetjük leves betétekkel.  Közvetlenül a levesbe főzhetjük, vagy külön megfőzve tálalás előtt tesszük a levesbe.

10 dkg búzadara, 5 dkg zsír, 1 db tojás, só, bors, petrezselyemzöld.

A zsiradékot puhára olvasztjuk, beleütünk egy tojást, egy csöpp sóval és egy kevés zöldpetrezselyemmel habosra keverjük. Keverés közben hozzáadagoljuk a darát, majd negyedóráig pihentetjük a masszát.

Forrásban levő levesbe evőkanállal egyenlő nagyságú galuskákat szaggatunk. A kanalat kiszaggatás előtt mártsuk a levesbe, hogy ne ragadjon rá a massza. Ezután a fazekat fedjük le, és a galuskákat lassú forrás mellett hagyjuk megdagadni.

Zsiradék nélkül is készíthetünk daragaluskát. A tojásfehérjét először kemény habbá verjük, hozzáadjuk a sárgáját, majd óvatos keverés közben belekeverjük a darát. A massza ne legyen túl sűrű, inkább hagyjuk tovább szikkadni. Csak azután főzzük be a levesbe. 

A bejegyzés trackback címe:

https://retrokajak.blog.hu/api/trackback/id/tr8514757789

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása