retrokajak.blog.hu

magyar retro kajak

magyar retro kajak

Bors (304)

Ételkülönlegességek

2019. április 01. - Házi praktikák

A legismertebb fűszer az egész világon. Nálunk a paprika után a  legnagyobb mennyiségben használt fűszer.

A bors erősen csípős fűszer, ezért csak mértékkel használjuk. Egészben, finomra őrölve vagy durván darálva fűszerezhetünk vele. Az édességeket kivéve a bors minden ételhez adható. A sötétebb ételeknél az erősebb fekete borsot, a világosabbaknál az enyhébb fehér borsot használjuk.

Egész borssal elsősorban főtt ételeket (levest, párolt húsokat stb.) ízesíthetünk. Ilyenkor a borsszemeket az ételbe belefőzzük, így ízük, aromájuk megmarad. Sokáig főzni nem szabad, mert az étel íze megváltozhat, erőssé és kesernyéssé válhat. Legjobb a főzés befejezése  előtt betenni a főzetbe. Ha őrölve használjuk, a borsszemeket közvetlenül az ételbe őröljük, ízesebb lesz. Minél finomabbra daráljuk, annál jobban érződik az aromája.

Az egész borsot levegőtől elzárva, hűvös, száraz helyen tároljuk. 

A bejegyzés trackback címe:

https://retrokajak.blog.hu/api/trackback/id/tr8514730945

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása