1/2 kg marhafelsál, 1 liter húsleves, 1 db gyökér, 1 db sárgarépa,15 dkg zöldbab, 1 fej karalábé, 1 fej kisebb karfiol, 1/2 kg burgonya, 1 fej hagyma, 10 dkg szalonna, petrezselyemzöld, só, bors, majoránna.
A kockákra vágott húst 1 liter, sóval, borssal fűszerezett vízben 1 órát főzzük. Ezután hozzáöntjük a korábban kifőzött húslevest. Közben a megtisztított zöldséget, a feldarabolt babot, a rózsáira szedett karfiolt, a karalábét és a burgonyát a húslébe tesszük. Az egészet még 25 percig főzzük. Kívánság szerint tésztát is főzhetünk bele. A szalonnát kis kockákra vágjuk, kisütjük, és zsírjában sárgára fonnyasztjuk a karikára vágott hagymát. Megsózzuk, meghintjük petrezselyemmel és a tálba tesszük. Ezután ráöntjük a forró levest. Tálaljuk.