70 dkg bélszín, 30 dkg libamáj, 15 dkg olaj, 2 fej vöröshagyma, 25 dkg sampinyongomba, 2 db zöldpaprika, 1 db hegyes csípős paprika, 1 db paradicsom, só, bors, pirospaprika.
A megtisztított, apró szeletekre vágott vöröshagymát serpenyőben megpirítjuk. Hozzáadjuk a szeletekre vágott zöldpaprikát, hegyes erős paprikát, gombát, megsózzuk és pár percig pirítjuk. Végül beletesszük a megmosott, cikkekre vágott paradicsomot. A serpenyőt a tűzről levesszük.
A vékonyra vágott bélszínt egy másik serpenyőben, tűzforró olajban, sóval, borssal ízesítve átforgatjuk, és hozzáadjuk a csíkokra vágott libamájat. Ezután összekeverjük a már elkészített hagymás, gombás, paradicsomos raguval, hozzáöntünk eg kevés vörösbort, forraljuk és megszórjuk pirospaprikával.
Tejfölös juhtúrós galuskával, kapros, kovászos uborkával tálaljuk.