retrokajak.blog.hu

magyar retro kajak

magyar retro kajak

Csárdatokány

2020. február 25. - Házi praktikák

   

          70  dkg bélszín, 30 dkg libamáj, 15 dkg olaj, 2 fej vöröshagyma, 25 dkg sampinyongomba, 2 db zöldpaprika, 1 db hegyes csípős paprika, 1 db paradicsom, só, bors, pirospaprika. 

A megtisztított, apró szeletekre vágott vöröshagy­mát serpenyőben megpirítjuk. Hozzáadjuk a szele­tekre vágott zöldpaprikát, hegyes erős paprikát, gombát, megsózzuk és pár percig pirítjuk. Végül be­letesszük a megmosott, cikkekre vágott paradicso­mot. A serpenyőt a tűzről levesszük. 

A vékonyra vágott bélszínt egy másik serpenyőben, tűzforró olajban, sóval, borssal ízesítve átforgatjuk, és hozzáadjuk a csíkokra vágott li­bamájat. Ezután összekeverjük a már elkészített hagymás, gom­bás, paradicsomos raguval, hozzáöntünk eg kevés vörösbort, forraljuk és meg­szórjuk pirospaprikával. 

Tejfölös juhtúrós galuskával, kapros, kovászos uborkával tálaljuk. 

csardatokany.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://retrokajak.blog.hu/api/trackback/id/tr7215491092

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása