retrokajak.blog.hu

magyar retro kajak

Gombás pirított csirkemáj

Ételkülönlegességek (1200 recept)

2020. február 19. - Házi praktikák

75 dkg csirkemáj, 25 dkg erdei gomba, 2 db zöldpaprika, 1 db paradicsom, 2 fej vöröshagyma, só, bors, pirospaprika, majoránna, olaj.

Egy kevés olajon a karikákra vágott hagymát megpirítjuk, rátesszük a májat, a feldarabolt gombát és nagyon erős tűzön pár pillanatig pirítjuk, hozzáadjuk a karikákra vágott zöldpaprikát, paradicsomot, fűszerezzük majoránnával, borssal és pirospaprikával.

Csak tálaláskor sózzuk meg, hogy ne keményedjen meg a máj.

Lehet egy kevés vörösbort is ráönteni, a bor új ízt ad a májnak.

Köretnek sült padlizsánt, főtt krumplit tálalhatunk.

gombas_piritott_csirkemaj_1.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://retrokajak.blog.hu/api/trackback/id/tr8615481196

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.