2 db kacsacomb, 1 fej vöröshagyma, 2 babérlevél, 2 csomó újhagyma, 1 db grépfrút, 1 db mandarin, 2 db narancs, 2 db kacsamellfilé, 2 evőkanál sárgabaracklekvár, 1 dl édes fehérbor, 1 evőkanál étkezési búzakeményítő, só, bors.
A combokat megmossuk. A vöröshagyma fejeket félbevágjuk.
A húst a hagymával és a babérlevéllel forrásban lévő, sós vízben . 45 percig főzzük. A lé tetejéről a zsírt időnként kanállal leszedjük.
Az újhagymát megtisztítjuk, megmossuk, és10 cm-s darabokra vágjuk. Forrásban lévő, sós vízben 3 percig előfőzzük.
A gyümölcsök héját a fehér réteggel együtt lehámozzuk. A grépfrút és a mandarin gerezdjeit a hártyák közül kiemeljük. A narancsot felszeleteljük.
A megmosott, megtörölt kacsamellet sóval, borssal alaposan bedörzsöljük. A combokat a főzőléből kivesszük, majd borssal megszórjuk.
Mellekkel együtt a combokat tűzálló tálba helyezzük. Előmelegített sütőben, 200 fokon 20 percig sütjük.Közben
lekvárral megkenjük, és tovább sütjük.
5 dl pecsenyelevet a borral magas hőfokon 5 percig forralunk. Belevegyítjük a hideg vízben csomómentesen elkevert étkezési keményítőt, majd a mártást besűrítjük. Hozzáadjuk a gyümölcsfiléket, és sóval, borssal fűszerezzük. Összemelegítjük az újhagymával, és a hússal együtt tálra helyezzük. Burgonya vagy rizs illik hozzá.