1 db borjúszegy, 1 fej vöröshagyma, 2 db tojás, 10 dkg liszt, 10 dkg zsemlemorzsa, 2 db citrom,só, olaj a sütéshez.
A borjút hosszában kétfelé vágjuk, majd forrásban levő vízbe tesszük, hagyjuk felforrni. Ezután ezt a lét leöntjük róla és hideg vízben leöblítjük.
A húst hideg vízbe feltesszük főni, vöröshagymával, sóval fűszerezve. Fedő alatt másfél-két óra alatt puhára főzzük. Ezután kivesszük a léből, hagyjuk jól kihűlni és egy napig a hűtőszekrényben tároljuk.
Vékonyabb szeleteket vágunk belőle, sózzuk és a szokásos módon lisztbe, tojásba, morzsába mártva bundázzuk. Bő, forró olajban hirtelen kisütjük.
Köretként tartármártást, sült burgonyát, citromot adhatunk mellé.
A lé, melyben főtt felhasználható bármely zöldség leves alapjának.