retrokajak.blog.hu

magyar retro kajak

magyar retro kajak

Bolognai lasagna x

Ételkülönlegességek (1200 recept)

2019. december 22. - Házi praktikák

20 dkg darált sertéshús vagy füstölt hús, 2 evőkanál olaj, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 szál sárgarépa, 1 szál gyökér, 1 db zeller, 3 dl paradicsomlé, só, bors, babérlevél, rozmaring, 2 evőkanál liszt, 4 dl tej, 5 dkg parmezán sajt, vaj, só bors.

 1. A megtisztított és apróra vágott hagymát zsíron (olajon) megdinszteljük, majd a darált húst belekeverjük, és erős tűzön kissé megsütjük, belereszeljük a zellert (egy db) és a répákat. Belevagdalunk két gerezd fokhagymát is.

 2. Erős lángon 2 percig tovább főzzük, utána felöntjük paradicsomlével, sóval, borssal, babérlevéllel, rozmaringgal ízesítjük. Egy kevés vizet öntünk hozzá, lefedjük, és pároljuk. Hogy ne égjen le, időnként megkeverjük. Ha friss rozmaringgal fűszerezzük, akkor a végén vegyük ki belőle.

 3. Közben a tésztát sós vízben megfőzzük, leszűrjük, forró vízzel leöblítjük, majd egy konyharuhára szétterítjük.

 4.  Besamelmártást készítünk, sóval, reszelt szerecsendióval és sajttal ízesítjük.

 5.  Egy tepsi aljára egy sor tésztát terítünk, rátesszük a húsos töltelék felét, majd megint tészta következik, amit a besamelmártás felével megkenünk. Erre újból tésztasor kerül, rá a maradék húsos töltelék. A végén tésztával befedjük, és ráöntjük a megmaradt mártást.

 6. A forró sütőben addig sütjük, amíg a teteje aranysárga nem lesz.(2002)

bolona_lasagna_1.jpg

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://retrokajak.blog.hu/api/trackback/id/tr115362168

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása