50 dkg bárány karaj, 1 fej lila hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 fej vöröshagyma, citromlé, oregánó, kakukkfű, olívaolaj, 1 db zöldpaprika, rizs, sáfrány.
A bárányt egyforma darabokra vágjuk, majd pácoljuk.
A páchoz a finomra aprított lila hagyma levét kipréseljük, összekeverjük a pác többi anyagával (zúzott fokhagyma, vöröshagyma, citromlé, oregánó, kakukkfű, olívaolaj), és beletesszük a húsdarabokat, megforgatjuk benne, az edényt lefedjük, és egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
Amikor a pácból kivesszük a húst, a levét ne öntsük ki, tegyük félre. Grillezéskor ezzel kenegessük a nyárson sülő húsokat.
A feldarabolt húst a karikákra vágott hagymával és a feldarabolt kaliforniai paprikával váltakozva a nyársakra fűzzük, grillezzük, közben gyakran forgatjuk.
A kebaphoz sáfrányos rizst tálaljunk. A sáfrányt főzés közben szórjuk a vízbe.(2006)