retrokajak.blog.hu

magyar retro kajak

magyar retro kajak

Bolgár kebap x

Ételkülönlegességek (1200 recept)

2019. december 21. - Házi praktikák

50 dkg bárány karaj, 1 fej lila hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 fej vöröshagyma, citromlé, oregánó, kakukkfű, olívaolaj, 1 db zöldpaprika, rizs, sáfrány.

A bárányt egyforma darabokra vágjuk, majd pácoljuk.

A páchoz a finomra aprított lila hagyma levét kipréseljük, összekeverjük a pác többi anyagával (zúzott fokhagyma, vöröshagyma, citromlé, oregánó, kakukkfű, olívaolaj), és beletesszük a húsdarabokat, megforgatjuk benne, az edényt lefedjük, és egy éjszakára a hűtőbe tesszük.

Amikor a pácból kivesszük a húst, a levét ne öntsük ki, tegyük félre.     Grillezéskor ezzel kenegessük a nyárson sülő húsokat.

A feldarabolt húst a karikákra vágott hagymával és a feldarabolt kaliforniai paprikával váltakozva a nyársakra fűzzük, grillezzük, közben gyakran forgatjuk.

A kebaphoz sáfrányos rizst tálaljunk. A sáfrányt főzés közben szórjuk a vízbe.(2006)

bolgar_kebap.jpg

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://retrokajak.blog.hu/api/trackback/id/tr915361410

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása