retrokajak.blog.hu

magyar retro kajak

magyar retro kajak

Angol zöldséges muffin

A világ legjobb ételei/retró

2019. augusztus 15. - Házi praktikák

15 dkg póréhagyma, olívaolaj, vegyes zöldség, 1 db cukkini, édeskömény, kelkáposzta, spenót, só, bors, 80 dkg vaj, 25 dkg liszt, sütőpor, 2 db tojás, 2 dl tej, 5 dkg parmezán sajt.
A zöldséget megmossuk, megtisztítjuk. A pórét felszeleteljük, a hámozatlan cukkinit, az édesköményt és a héj nélküli sárgarépát apró kockákra, a kelkáposztát vékony csíkokra, a spenótot apróra vágjuk. A felforrósított olívaolajon megfonnyasztjuk a pórét, majd beletesszük a megtisztított zöldséget (cukkinit, sárgarépát, édesköményt, kelkáposztát, spenótot). Néhány percig együtt puhítjuk, sózzuk, borssal fűszerezzük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, hozzáadjuk a tojásokat, belekeverünk egy kevés puha margarint, apránként beleöntjük a tejet, meghintjük reszelt sajttal, sózzuk, borssal megszórjuk, majd simára keverjük, ezután a párolt zöldséggel egyenletesen összedolgozzuk. A sütőformákat kikenjük vajjal, és beletesszük a kész masszát. A sütőbe betoljuk a muffin formákat és a benne lévő tésztát 40 percig sütjük. Ha kivettük, egy ideig a formában hagyjuk pihenni. Azután kiemeljük őket. A 17 ezres receptgyűjteményből.

angol_zoldseges_muffin.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://retrokajak.blog.hu/api/trackback/id/tr5715011184

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása