A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, felaprítjuk, olívaolajon üvegesre pároljuk.
A rizst beleszórjuk, pár perc alatt megfuttatjuk, utána a húslevest lassan ráöntjük, megsózzuk, borsozzuk, és hagyjuk felforrni, majd lefedve puhára pároljuk. Borral is felönthetjük.
Közben előkészítjük a füstölt halat. A hal bőrét lefejtjük, a húsát kockákra vágjuk, a szálkákat kiszedjük, meglocsoljuk citrom lével.
Amikor a rizs már majdnem puha, a felkockázott halat belekeverjük.
A tojásokat keményre főzzük, hagyjuk kihűlni, majd nagy kockákra felszeleteljük és a rizshez hozzáadjuk. Az egészet még pár percig pároljuk. Ízlés szerint paradicsomot és zöld borsót is keverhetünk hozzá.
Tálaláskor apróra vágott petrezselyemzölddel megszórjuk. Kedvelt európai kaják c. könyv