retrokajak.blog.hu

magyar retro kajak

magyar retro kajak

Svéd rizottó

2019. augusztus 13. - Házi praktikák

A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, felaprítjuk, olívaolajon üvegesre pároljuk.

 A rizst beleszórjuk, pár perc alatt megfuttatjuk, utána a húslevest lassan ráöntjük, megsózzuk, borsozzuk, és hagyjuk felforrni, majd  lefedve  puhára pároljuk. Borral is  felönthetjük.

Közben előkészítjük  a füstölt halat. A hal bőrét lefejtjük, a húsát kockákra vágjuk, a szálkákat kiszedjük, meglocsoljuk citrom lével.

Amikor a rizs már majdnem puha, a felkockázott halat belekeverjük.

A tojásokat keményre főzzük, hagyjuk kihűlni, majd nagy kockákra felszeleteljük és a rizshez hozzáadjuk. Az egészet még pár percig pároljuk. Ízlés szerint paradicsomot és zöld borsót is keverhetünk hozzá.

Tálaláskor apróra vágott petrezselyemzölddel megszórjuk. Kedvelt európai kaják c. könyv

rizsfozes.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://retrokajak.blog.hu/api/trackback/id/tr6915007462

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása