A pulykamellet (80 dkg) kissé kiverjük, meghintjük sóval és borssal.
Betakarjuk vékony sonka- és mozzarella szeletekkel (20 dkg), megszórjuk a parmezán sajttal. (5 dkg). Szorosan feltekerjük, megkötözzük, bedörzsöljük sóval és borssal.
Mélyebb sütőedénybe fektetjük, betakarjuk a vékony bacon szeletekkel (8 szelet). Mellé teszünk vágott vöröshagymát (egy fej) és a fokhagymát (6 gerezd), egy nyers paradicsomot, aláöntünk 3 dl száraz fehérbort, lefedjük, majd közép meleg sütőben pároljuk. A végén fedetlenül pirosra sütjük.
A húst vágódeszkára helyezzük, és pihentetjük. Amikor kissé kihűlt vékonyan felszeleteljük, és tálra tesszük.
Mellészedjük a cukkini ragut, bazsalikommal díszítjük. A tálra tehetünk még paradicsomot (2 db) és zöldpaprikaszeleteket (egy db) is.
Hosszú metélttel tálaljuk. Hidegen is jó.Kedvelt európai kaják c. könyv