retrokajak.blog.hu

magyar retro kajak

magyar retro kajak

Görög húsos rakott tészta

2019. augusztus 11. - Házi praktikák

emblema_kicsi.jpg

30 deka darált marhahúsból ragut készítünk.

 Egy serpenyőben felhevítjük a zsírt (olajat), hozzáadjuk a finomra aprított vöröshagymát (egy fej) és fokhagymát (2 gerezd), üvegesre pirítjuk. Beletesszük a darált húst, sózzuk, borsozzuk. Addig sütjük, amíg kifehéredik.

 Ezután  beletesszük  a kockára vágott paradicsomot (40 dkg), az egészet jól átforgatjuk. Néhány per múlva felöntjük  a fehérborral. Tovább főzzük, kissé sűrűsödjön be.

  Elkészítjük a tésztát is. Sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük. Kivajazott edénybe tesszük a tészta felét. Ráöntjük a ragut, és rátesszük a tészta másik felét. A tetején egyenletesen elosztjuk a juhsajtos besamelmártást.

 Az így előkészített tálat betesszük a sütőbe, és 200 fokon 20 percig sütjük. Ha szép piros lesz, kivesszük.

Közben elkészítjük a besamelmártást. Egy lábasban vajat olvasztunk. Ha habzik, hozzáadjuk a lisztet (5 dkg), elkeverjük, apránként tejet öntünk rá (5 dl), borsozzuk, sózzuk. A végén ráreszeljük a juhsajtot.

 A sütőből kivett edényből tálalhatjuk.Kedvelt európai kaják c könyv

gorog_rakott_teszta.jpg 

A bejegyzés trackback címe:

https://retrokajak.blog.hu/api/trackback/id/tr7615004036

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása