A csirkemelleket (2-4 db) kicsontozzuk, gyengén besózzuk. A zsíron megfonnyasztjuk a vékony felkarikázott hagymát (egy fej), rádobjuk a meghámozott, 6-8 részre vágott paradicsomot (2 db), az áttört fokhagymát, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük, fedő nélkül 5 percig forraljuk. Közben a nyers káposztát (fél fej) megtisztítjuk, kisujjnyi széles csíkokra vágjuk, a paradicsomhoz adjuk, és fedő alatt puhára (20-25 perc) főzzük. Egy nagyobb serpenyőben felforrósítjuk a zsírt. A csirke-darabokat megtörölgetjük, a forró zsírban mindkét oldalukon megpirítjuk, majd fedő alatt 10-12 percig pirosra sütjük. A káposztát átöntjük a serpenyőbe, összeforraljuk a pecsenyelével, végül, ha kell, sózzuk. A húst (felszeletelve) tálra tesszük, köré szedjük a káposztát és tálaljuk.