retrokajak.blog.hu

magyar retro kajak

magyar retro kajak

Halászlé

Tgy recept

2019. május 14. - Házi praktikák

A halászlé végeredményben hosszú lére eresztett halpaprikás. Az őrölt pirospaprika elterjedésével alakult ki a 18.-19. század fordulóján. Az igazi halászlé szabad tűzön, bográcsban készül többféle halból.

Recept (1910)

A halakat (Jó, ha sokféle van) mindig egészben mossuk meg, majd csak azután daraboljuk fel. A jó íz kedvéért a léhez néhány kárászt is felhasználhatunk. Legalább két fej vöröshagymát karikákra vágunk és a bogrács aljára szórjuk, megsózzuk. Ezután a halak fejét, uszonyokat, farok részeket, valamint a kárászokat rakjuk a hagymára, és az egészet forraljuk fel két liter vízben, hintsük meg egy evőkanál pirospaprikával. Közepes lángon 50 percig főzzük. A kifőtt fejeket, uszonyokat szedjük ki a léből, és a korábban már besózott haldarabokat főzzük bele. A lébe tegyünk egy cseresznyepaprikát, vágjunk bele egy zöldpaprikát, és annyi hideg vízzel öntsük fel, hogy a szeleteket teljesen ellepje. Hozzáadunk egy deci bort és egyenletes lassú tűzön 50 percig főzzük. Időnként a bográcsot megrázogatjuk. Keverni nem szabad, mert a hal összetörik. Könyv: 06 20 410 19 70

 halaszle2_1992.jpg

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://retrokajak.blog.hu/api/trackback/id/tr7814826662

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása