retrokajak.blog.hu

magyar retro kajak

magyar retro kajak

Gombasaláta xx

2019. április 19. - Házi praktikák

         25 dkg gomba, só, 2 dl ecet, bors, kömény, 2 gerezd fokhagyma, 1 fej hagyma, majonéz, paradicsomlé, 2 dl vörösbor. 

A gombasalátát kemény húsú gombákból készítsük. A gombát alaposan megtisztítjuk, jól megmossuk,  vékonyan felszeleteljük. Enyhén sós vizet forralunk, beleöntünk ecetet, fűszerezzük (bors, kömény, fokhagyma), majd belerakjuk a gombát, és 10 percig lassú tűzön főzzük.

Közben a hagymát megtisztítjuk és felszeleteljük. A megfőtt gombát leszűrjük és összekeverjük a hagymával és  majonézzel vagy paradicsomlével, fűszerezzük. Hűlni hagyjuk.  Kívánság szerint egy kevés vörösborral is meglocsolhatjuk. A salátát köretként használjuk. 

A bejegyzés trackback címe:

https://retrokajak.blog.hu/api/trackback/id/tr8214774734

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása