retrokajak.blog.hu

magyar retro kajak

magyar retro kajak

Csokoládémáz x

2019. április 10. - Házi praktikák

A csokoládémáz feltalálása is Dobos cukrászmester nevéhez fűződik. Nemcsak a magyar konyhákban népszerű, hanem a világ valamennyi konyhakultúrájában ismert. Ma is ezt használjuk.

Recept (1930)

A csokoládé bevonat készítéséhez csak jó minőségű csokoládét használjunk. Fontos, hogy állaga és összetétele rugalmas bevonatot képezzen, a torta vagy sütemény szeletelése közben ne törjön.

A csokoládét vágjuk apróra és vízfürdőben olvasszuk fel. Ha hígabb anyagot szeretnénk kapni, az olvadt csokoládéhoz adjunk egy kevés vajat is, így könnyebb kenni.

 A kész anyagot kenjük fel egyenletesen a torta felületére, de más süteményt is bevonhatunk vele. A felkent mázat hagyjuk megdermedni. Aprósüteményeket legjobb a mázba belemártogatni.

Ha étcsokoládé felhasználásával készítjük  a mázat, a felolvasztott csokoládéhoz adjunk egy kevés porcukrot is ,  keverjük el, ezután vegyük le a tűzről és tegyünk hozzá egy tojás fehérjét, majd keverjük sűrű krémmé. Azonnal vonjuk be vele a süteményt.

Csokoládémázzal bevont tortát, illetve süteményt ajánlatos egy nappal fogyasztása előtt elkészíteni.  (Tausz)

A bejegyzés trackback címe:

https://retrokajak.blog.hu/api/trackback/id/tr2914752955

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása