retrokajak.blog.hu

magyar retro kajak

magyar retro kajak

Csicsóka

Ételkülönlegességek

2019. április 09. - Házi praktikák

Észak-Amerikából származik. A 17, század elején került Európába. Sokáig a lakosság alig fogyasztotta. 

A csicsókából (a burgonyához hasonlóan) többféle ételt készíthetünk. Párolható, süthető, főzhető. Nyersen felszeletelve, reszelve kiváló saláta. készülhet belőle leves, főzelék, köret. Gyorsan fő, elegendő 10 perc. Felszeletelve a sütőben is megsüthetjük, igen finom ételkülönlegességet kapunk.

A gumókat főzés előtt érdemes vízben beáztatni, hogy eltűnjön az édeskés ízük. Könnyen tisztítható. Legjobb gyökérkefével jól lesúrolni. Hámozni is lehet, de a dudorok miatt eléggé nehézkes. Nemigen tárolható, a földből kiásott gumót azonnal fel kell használni.

A bejegyzés trackback címe:

https://retrokajak.blog.hu/api/trackback/id/tr9914750401

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása