retrokajak.blog.hu

magyar retro kajak

magyar retro kajak

Borsikafű (303)

Ételkülönlegességek

2019. április 01. - Házi praktikák

Már ősidők óta ismerik. Aromája miatt általánosan elterjedt növény. Elsősorban a borsot helyettesíthetjük vele.  Minden olyan étel ízesítésére felhasználhatjuk, mely borssal készül. A fekete borsnál jóval enyhébb fűszer, ezért diétások számára kitűnő. 

Levelét és virágos hajtását nyersen vagy megszárítva használhatjuk. Erős aromája miatt csak keveset tegyünk az ételbe, mert keserűvé válhat. Ne főzzük bele, csak a főzés vagy sütés befejezése előtt néhány perccel keverjük az ételhez.

A morzsolt borsfűvel levesek, főzelékek, káposztafélék, saláták, húsételek, mártások, pácok ízesíthetők. Főleg a bableves és a babfőzelék elkészítésénél nélkülözhetetlen.

Mivel különleges ápolást nem kíván, és a legtöbb talajon megfelelően fejlődik, a kertben vethetjük bárhol, de cserépben, vagy az erkélyen ládában is nevelhetjük. A virágos hajtásokat és a leveleket vágjuk le és szárítsuk. 

A bejegyzés trackback címe:

https://retrokajak.blog.hu/api/trackback/id/tr7014730953

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása