retrokajak.blog.hu

magyar retro kajak

magyar retro kajak

Boróka (302)

Ételkülönlegességek

2019. április 01. - Házi praktikák

Európában, hazánkban is őshonos.  Íze édes-savanykás, kissé csípős fűszer. Régóta használják ízesítésre, egész vagy őrölt állapotban. Páclevek, mártások, főzelékek, saláták fontos ízesítője. Finom ízt ad húsoknak, a vad- és halételeknek, de nem hiányozhat  a savanyú káposztából sem. Grillezésnél, illetve a füstölő kamrában  is jól hasznosítható: füstölésen keresztül aromás ízt kölcsönöz a húsnak.

Keveset használjunk belőle, mert intenzív ízhatása elronthatja, megkeseríti az ételt. Előnye, hogy más fűszerekkel is keverhető.

Házi kertben is ültethető.  A termést  szeptembertől novemberig gyűjthetjük, de csak teljesen érett és fekete színű bogyókat szedjünk. A  teljes száradáshoz legalább egy hónap kell. Mindig csak annyit őröljünk meg, amennyi szükségünk van. 

A bejegyzés trackback címe:

https://retrokajak.blog.hu/api/trackback/id/tr8214730935

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása