5 db sertésszelet, felsálból, 60 dkg krumpli, 2 fej vöröshagyma, 20 dkg Bacon-szalonna, 20 dkg gomba, 20 dkg zöldborsó, 1 csomó petrezselyemzöld, 10 dkg vaj, só, bors, liszt, kevés olaj vagy zsír.
A krumplit meghámozzuk és apró kockára vágjuk. Bő zsírban ropogósra sütjük.
A vajon megpirítjuk a kockára vágott Bacon-szalonnát, rátesszük a kockára vágott vöröshagymát, egy rövid ideig pároljuk. Majd a kockára vágott gombát tesszük bele és ezzel is pároljuk egy rövid ideig. Végül beleszórjuk a zöldborsót. Sózzuk, borsozzuk és meghintjük a finomra vágott petrezselyem zöldjével. Az egész műveletet erős tűzön végezzük, hogy a gombából, hagymából keletkezett lé mihamarabb elpárologjon. Amikor kész vagyunk összeforgatjuk a kisült krumplival.
A húsokat kiveregetjük, sózzuk, lisztbe mártjuk és kevés zsíron mindkét oldalát pirosra sütjük, majd tálalótálba téve a fenti raguval beborítjuk. Azonnal tálaljuk.