retrokajak.blog.hu

magyar retro kajak

magyar retro kajak

Angol nyúlgerinc mártással

A világ legjobb ételei/retró

2020. február 28. - Házi praktikák

3 db megtisztított nyúlgerinc, 30 dkg gomba, petrezselyem zöldje, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 1 dl vörös bor, 1 fej vöröshagyma, kevés konyak, só, bors, babérlevél, koriander, csombor.
A megtisztított nyúlgerincet sózzuk, borsozzuk és a fűszerekkel (babérlevél, koriander, petrezselyem zöldje, csombor) alaposan bedörzsöljük: Közben a gombát, a vöröshagymát és a petrezselyem zöldet finomra vágjuk. Egy serpenyőben a hús mindkét oldalát egy kevés zsíron pirosra sütjük, majd forró sütőben még 20 percig pirítjuk.
A sütőből kivéve hozzáadjuk a konyakot és meggyújtjuk; amíg a konyak ég, a húst forgatjuk. Ezután kivesszük a gerincet a serpenyőből, beletesszük a vajat, a finomra vágott vöröshagymát, a gombát, a petrezselyem zöldjét, mindezt addig pirítjuk, amíg a gomba leve elfő, közben sóval, borssal fűszerezzük. Végül hozzáadjuk a vörösbort. A húst lefejtjük a gerincről, felszeleteljük és a mártással tálaljuk Köretnek adjunk hozzá sült almát, burgonyafánkot. A 17 ezres receptgyűjteményből

angol_nyulgerinc.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://retrokajak.blog.hu/api/trackback/id/tr7215495826

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása