retrokajak.blog.hu

magyar retro kajak

magyar retro kajak

Tengeri tál xx

Ételkülönlegességek

2020. február 27. - Házi praktikák

           1 csomag mirelit leveles tészta, 1 doboz rákkonzerv, 1 doboz  kagylókonzerv, 1 evőkanál konyak, 1 nagy szál póréhagyma, 3 dkg vaj, 1/2 tubus majonéz, 1 dl tejföl, 1 kiskanál mus­tár, 1/2 csokor petrezselyem, 2  db para­dicsom, só, őrölt fehérbors.

A leveles vajas tésztát egy-másfél ujj­nyi vastagra nyújtjuk, majd négyzetekre vágjuk, tepsire fektetjük, a forró sütőbe toljuk, és erős lánggal aranysárgára sütjük.

A rákkonzervet a dobozból kiemeljük, alaposan lecsöpögtetjük, szétmorzsol­juk, és a konyakkal leöntve, fél óráig áll­ni hagyjuk. A kagylókonzervet is lecsö­pögtetjük, és a rákkal összekeverjük.

A majonézt, a tejfölt, a mustárt, a finomra vágott petrezselymet alaposan kikever­jük, és a késhegynyi őrölt fehérborssal fűszerezzük.

A póréhagymát a zöldjének egy részével ujjnyi vastag karikákra vág­juk, a vajban megpároljuk, és megsózva, megborsozva, egy tálba terítjük. A meg­sült tésztakockákat ráfektetjük, erre a rák és kagyló keveréke kerül, és a tartármártással meglocsolva kínáljuk.

A tetejét paradicsomszeletekkel is díszít­hetjük.

tengeri_tal.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://retrokajak.blog.hu/api/trackback/id/tr6815494022

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása