retrokajak.blog.hu

magyar retro kajak

magyar retro kajak

Egyszerű bécsi hús (245)

Ételkülönlegességek

2020. február 27. - Házi praktikák

       1 kg marhafartő, 40 dkg vegyes zöldség (sárgarépa, gyökér, zeller), 50 dkg burgonya, 20 dkg kelvirág, 10 dkg  torma, só, bors, szemes feketebors, 1 fej vöröshagyma.

A húst kevés, forrásban levő vízbe tesszük, hozzáad­juk a tisztított leveszöldséget, egy kis fej vöröshagy­mát, majd sózzuk, pár szem feketeborsot teszünk be­le, mindezt együtt fedő alatt, lassan puhára főzzük. Amikor a hús megpuhult, hozzáadjuk a burgonyát nagyobb kockára vágva, a kelvirágot rózsáira szed­ve.

A húst levéből kivéve felszeleteljük, egy mélyebb tál­ba helyezzük, rászűrjük a levest és köré rendezzük a főtt zöldségeket, kelvirágot, burgonyát. Végül fris­sen reszelt tormát adunk hozzá.

becsi_hus_egyszeruen_1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://retrokajak.blog.hu/api/trackback/id/tr8815493808

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása