retrokajak.blog.hu

magyar retro kajak

magyar retro kajak

Angolnapörkölt xx

Ételkülönlegességek

2020. február 27. - Házi praktikák

        1 kg angolna, 1 fej vöröshagyma, egy evőkanál pirospaprika, 10 dkg füstölt szalonna, 2 db zöldpaprika, 1 d paradicsom, só, zsír, 2 dl vörösbor, 2 db gomba, liszt, 2 dl tejföl.

A bőrétől, fejétől, belső részeitől megtisztított angolnát 10 centis darabokra vágjuk és megsózzuk.

Zsírban aranysárgára pirítjuk a hagymát és az apró kockára vágott szalonnát, megszórjuk pirospaprikával, liszttel és a borral felengedjük. hozzátesszük az angolnát, alá kevés vizet öntünk és letakarva pároljuk. A felszeletelt zöldpaprikát, paradicsomot is beletesszük, majd  az egészet a hallal együtt a puhulásig pároljuk.

A főtt angolnát tálra tesszük, leöntjük a forró szafttal, galuskával tálaljuk.

angolnaporkolt.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://retrokajak.blog.hu/api/trackback/id/tr4915494386

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása