1 kg angolna, 1 fej vöröshagyma, egy evőkanál pirospaprika, 10 dkg füstölt szalonna, 2 db zöldpaprika, 1 d paradicsom, só, zsír, 2 dl vörösbor, 2 db gomba, liszt, 2 dl tejföl.
A bőrétől, fejétől, belső részeitől megtisztított angolnát 10 centis darabokra vágjuk és megsózzuk.
Zsírban aranysárgára pirítjuk a hagymát és az apró kockára vágott szalonnát, megszórjuk pirospaprikával, liszttel és a borral felengedjük. hozzátesszük az angolnát, alá kevés vizet öntünk és letakarva pároljuk. A felszeletelt zöldpaprikát, paradicsomot is beletesszük, majd az egészet a hallal együtt a puhulásig pároljuk.
A főtt angolnát tálra tesszük, leöntjük a forró szafttal, galuskával tálaljuk.