retrokajak.blog.hu

magyar retro kajak

magyar retro kajak

Töltött fácán

Ételkülönlegességek (1200 recept)

2020. február 20. - Házi praktikák

2 db kisebb fácán, 1 liter olaj a sütéshez, 80 dkg krumpli, 90 dkg zsenge zöld hüvelyű bab, 4 szelet toastkenyér, 4 dl tej, 1 dl tejszín, só,bors, mentalevél.

A megmosott, megtörölt fácánokat sóval, borssal alaposan bedörzsöljük. Megtöltjük  a sóval, borsa I ízesített darált hússal, majd mel­lüket baconnal megtűzdeljük.

 Előmelegí­tett sütőben, 175 fokon 20 percig süt­jük, majd a sütőt 200 fokra állítjuk, és a fácánokat  3 evőkanál megolvasztott vajjal locsolgatva ropogósra sütjük.

Közben az olajat 180 fokra hevítjük. A  meghámozott krumplit  vékony szele­tekre vágjuk. Kis adagok­ban kisütjük, majd  leitatjuk róla a felesleges zsiradékot. Végül megsózzuk.

 A zsenge zöldbabot forrás­ban lévő, sós vízben puhára főzzük. Közben a toastkenyerek héját levágjuk, a kenyérbelet finomra ledarál­juk. A tejet a maradék vajjal felforraljuk, belekeverjük a le­darált kenyeret, és addig főz­zük, amíg sima, sűrű mártást kapunk. Belevegyitjük a tej­színt, még egyszer felforraljuk, végül sózzuk, borsozzuk.

 A töltött fácánokat a zöld­babbal és a burgonyaszirom­mal tálon elrendezzük, menta­levelekkel díszítjük. A mártást külön kínáljuk hozzá..

 toltott_facan.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://retrokajak.blog.hu/api/trackback/id/tr3415482980

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása